A mai trecut un an…ce zici că ai făcut pentru tine anul ăsta? (Sau cum pot deveni câteva ședințe de life coaching un cadou de Crăciun)

ETICHETE: ,

Hai, acordă-ți o pauză de câteva minute, caută prin sertare lista cu promisiunile de la început de an (https://smilinglifecoach.ro/cum-sa-ti-tii-promisiunile-facute-de-anul-nou/ ) și bifează: “făcut”, “făcut”, “Încă nu, poate la anu’!”, “Chiar voiam să fac asta?!”, “Nee…nu e așa simplu cum cred unii!”, “În sfârșit, am făcut-o și p’asta!” etc. Și acum trage linie: ce zici că ai făcut pentru tine anul ăsta?

Poate ți-ai schimbat jobul? Poate ai devenit mămică? Poate ai învățat să vorbești în fața celorlalți fără să tremuri mai ceva ca un cutremur? Poate ai descoperit că un examen picat înseamnă că undeva te așteaptă o altă provocare? Poate ți-ai dat seama că atunci când ești singur poți profita cât vrei să te descoperi și să te reinventezi? Poate ai avut curajul să spui NU celor care voiau doar să primească fără a avea decența de a dărui la schimb? Poate în sfârșit ai învățat să ai încredere în tine? Deci, ce zici că ai făcut pentru tine anul ăsta?

 

Răspuns varianta nr. 1 – “Am zis că fac, dar a trebuit să…(scuză)….Pentru că altfel, dacă nu ar fi fost …(scuză jalnică) aș fi reușit s-o fac. Pe cuvânt!”

Bine. Cum zici tu. Nu pe mine trebuie să mă convingi, ci pe tine însuți. Și cum e, reușești să crezi în propriile justificări? Parcă nu e nimic nou, ți le-ai mai spus și anul trecut, nu?

 

Răspuns varianta nr. 2 – “Am vrut s-o fac, dar…nu am găsit tăria, forța de a o pune în practică. Mi-a fost teamă pentru că nu știam cum să o fac și nu voiam să recunosc acest lucru. M-am apucat și am abandonat după numai o săptămână…”

Și aici pot interveni eu în calitate de life coach. Dacă bineînțeles îți dorești acest lucru. Dacă crezi că ai nevoie de un mic sprijin, de cineva care să te ghideze și să-ți reamintească ce obiective îți dorești să realizezi, atunci poți investi în câteva ședințe de life coaching. Adică, poți investi în tine, în dezvoltarea ta personală. Cadoul tău pentru tine de Crăciun. Promisiunea ta de Anul Nou. Și, poate că în sfârșit, realizarea ta în anul viitor!

Sărbători fericite pline de zâmbete :-)!

 

Citește mai multe despre life coaching aici. 

Cunoști și alți colegi sau prieteni care ar dori să stea de vorbă cu un life coach? Dă SHARE  sau LIKE acestui articol.

Și nu uita: Keep smiling and live your life at your best!