Cum să-ți ții promisiunile făcute de Anul Nou

ETICHETE: ,

E seara Anului Nou, seara emoțiilor și a promisiunilor pentru viitor. Te uiți împrejur și îți vezi prietenii…sau  membrii familiei…sau ea/el…și le auzi promisiunile pentru anul 2021! Și cât de “om nou” te simți acum, în efervescența acestor minute! Da, clar, la anul vei fi și tu varianta TA îmbunătățită…Și, Doamne, câte lucruri ți-ai propus să realizezi la anul: tot ce n-ai reușit în ultimii ani. Privești lista cu “to do” pentru anul 2021 cu mult optimism și cu multă încredere în forțele proprii. O da, clar, anul ce va veni va fi anul tău de glorie…anul reușitelor și al schimbărilor în bine. Mai privești o dată în jurul tău ca și cum ești în posesia celui mai mare secret și te alături celorlalți numărând și tu cu pasiune secundele care despart “vechiul” de “nou”.

Și anul 2021 a dat năvală. A trecut prima săptămâna. Îți amintești într-o zi promisiunile făcute în seara de Anul Nou, dar îți spui că ai tot timpul din lume să le realizezi și îți vezi de treburile tale zilnice obișnuite. Apoi, peste o lună te întâlnești cu o cunoștință care îți spune că tocmai și-a schimbat jobul sau că a început să meargă la sală pentru că vrea să arate un pic altfel. O feliciți pentru deciziile luate și îți amintești descumpănit de lista ta de “to do”…încă nu ai realizat nimic din ce ți-ai propus. S-a dus magia acelor clipe și acum parcă nu mai ești așa de motivat pentru a face măcar un lucru de pe listă. De fapt, acum simți că ești ok , nu vrei încă să schimbi nimic…O să ai timp și de listă, acum ești prins cu altele…Nu, nu-ți găsești scuze pentru că nu spui că vei renunța, doar că nu acum…

Îți sună cunoscut, nu-i așa? De ce renunțăm așa ușor la a ne îndeplini dorințele? Este o întrebare la care fiecare își poate răspunde cu sinceritate singur. Pentru că în life coaching/dezvoltare personala, această  întrebare nu se pune, nu este importantă. În life coaching întrebarea care contează este: CE POT SĂ FAC PENTRU A-MI ȚINE PROMISIUNILE FĂCUTE DE ANUL NOU? În life coaching ne concentrăm pe obținerea de rezultate și nu pe emiterea de judecăți de valoare referitoare la viața ta. În life coaching lucrăm în echipă, tu și eu, pentru ca visurile tale să nu rămână doar pe hârtie și căutăm împreună soluții pentru a le transforma în realitate.

De aceea, când simți că ești pregătit să-ți urmezi visurile, mă poți căuta și împreună să descoperim drumul pe care-l ai de parcurs pentru a-l transforma pe acel “Îmi doresc să…” din seara Anului Nou în “Acum am ce mi-am dorit!”.

Merry Happy Smilings!