Life coachingul este un proces de dezvoltare personala.  Life coachingul nu este un serviciu medical si nici nu se substituie  activitatii de consiliere psihologica sau psihoterapie.

In calitate de life coach, imi voi exercita profesia cu buna credinta si voi depune toate eforturile profesionale pentru a asigura clientului posibilitatea indeplinirii obiectivelor stabilite in cadrul sesiunilor de life coaching.

Serviciul de life coaching este furnizat la alegerea  clientului. Optiunea folosirii serviciilor de life coaching este pe propriul risc.

Pentru obtinerea rezultatelor dorite, clientul trebuie sa realizeze toate sarcinile si temele pentru acasa care fac parte din procesul de coaching. Clientul va anunta din timp life coach-ul daca, din cauze obiective sau subiective, este posibil ca implicarea sa in procesul de life coaching sa fie afectata sau inautentica. In aceste conditii, life coach-ul va decide intreruperea sau reprogramarea sesiunilor de life coaching.

Life coach-ul nu garanteaza ca metodele de life coaching vor avea succes  in cazul particular al fiecarui client. Clientul se implica in procesul de life coaching cu deplina intelegere a faptului ca el este responsabil pentru crearea propriilor rezultate. Life coach-ul nu poate fi considerat responsabil de esecul partial sau integral in atingerea obiectivelor clientului.

Clientul trebuie  sa inteleaga  si sa recunoasca faptul ca, life coach-ul nu va fi raspunzator in mod legal sau in alt mod de actiunile pe care clientul le intreprinde/ realizeaza sau nu, ca urmare a sedintelor de life coaching. Clientul este singurul responsabil de deciziile pe care le ia in cadrul sau dupa sesiunile de life coaching, ca si pentru consecintele ce decurg din luarea deciziilor.

Clientul nu il va putea face raspunzator pe life coach de nicio pierdere sau cost  pe care le sufera  ca  urmare a implicarii sale in procesul de life coaching.

De asemenea, este important să se înțeleagă că life coachingul este o relație profesionala intre life coach si client. Si chiar daca uneori, aceasta relatie poate fi resimtita ca o relație personală apropiată, trebuie subliniat faptul ca aceasta relatie nu este una care se poate extinde dincolo de granițele profesionale, nici in timpul sedintelor de life coaching, nici dupa terminarea acestora.

In vederea desfasurarii in conditii optime a procesului de life coaching, clientul va declara pe proprie raspundere că nu suferă de nicio dizabilitate fizică sau psihica care ar putea afecta participarea lui la procesul de life coaching. De asemenea, va mentiona si daca se afla sub un tratament medical care ar putea impiedica implicarea autentica in cadrul life coachingului.

Plata pentru fiecare sesiune de life coaching  va fi facuta numerar (la sfarsitul sesiunii) sau prin transfer bancar ( cu cel putin  24 h lucratoare inaintea sesiunii).