LIFE COACHING-UL SAU ATUNCI CÂND TE DECIZI SĂ CREZI ÎN TINE

ETICHETE: ,

De curând, am trăit una după alta mai multe situații profesionale care m-au surprins și pe mine pentru că nu le anticipasem: mai multe ședințe de life coaching s-au terminat cu îmbrățisări venite din partea clienților mei. Erau toți tineri, unii aterizați din proprie voință în marele oraș (dar singuri: fără familie și fără prieteni) dorindu-și să-și reînceapă viața de la zero și alții erau tineri care  aveau tot ce își puteau dori financiar – le lipsea însă “cineva” care să le ofere nu doar bani, ci și timp și disponibilitatea de a-i ASCULTA.

LIFE COACH-UL = CINEVA CARE ȘTIE SĂ ASCULTE

Da, știu. Cu toții avem prieteni, părinți, colegi, vecini cu care putem vorbi, cărora să le spunem ce am făcut astăzi și cât de fericiți vom fi mâine. Da, avem cu cine vorbi, dar uneori nu avem pe cineva care să ne și asculte, dar fără să ne judece, pe cineva care să ne provoace știind să pună întrebările care să ne zgândăre, pe cineva care să ne ghideze atunci când, în sfârșit, ne decidem să credem în noi! Adică, un life coach!

“Știți de când nu m-a mai încurajat cineva? Știți cât timp a trecut de când am auzit un “ Bravo, ai făcut o treabă grozavă!” ? Și mai ales, știți de când nu m-am mai simțit atât de sigur pe mine”?

Nu, nu știam, dar din îmbrățisarea care a urmat mi-am dat seamă că de muuult timp!

ȘEDINȚELE DE LIFE COACHING = LOCUL UNDE “VREAU” ȘI “FAC” MERG MÂNĂ-N MÂNĂ

Fiecare dintre noi are o listă de “to do”: pentru ziua de azi, pentru săptămâna viitoare, pentru la anu’, pentru “atunci când o să termin facultatea”, pentru atunci când “voi avea un job”…etc. Și cu ce plăcere și răsuflând ușurați, tăiem acele sarcini realizate! Dar nu le bifăm pe toate pentru că între a vrea ceva și a face acel lucru e distanță mare…cam cât motivația de mare! Și de multe ori, ne împrietenim cu “amânarea”…atât de mult, încât și uităm de ce era lucrul acela trecut pe listă.

“Chiar uitasem că mi-am dorit să fac asta…uite, acum în discuția cu dumneavoastră, mi-am reamintit. Ce tare! Pe bune, chiar uitasem că îmi doream asta!”

Păi acesta e rolul unui life coach: să te facă să-ți amintești lucrurile bune, momentele fericite, pasiunile pe care le ai și dorințele care încă au statusul de “on hold”. Și să te impulsioneze să treci la treabă, să le pui în practică, să nu mai amâni…să scrii în dreptul visurilor tale “work in progress”. Adică, să-l transformi pe “vreau” în “fac”. Și dacă ți-e un pic teamă că te-ai putea opri la jumătatea drumului, contează pe mine să-ți fiu aproape pe post de “reminder” sau pe post de “bobârnacul” (cum m-a caracterizat un client) de care ai nevoie să continui!

Așadar…

CÂND TE DECIZI SĂ CREZI ÎN TINE, VINO LA O ȘEDINȚĂ DE LIFE COACHING…

…și împreună vom face planul de acțiune care să te ghideze să ajungi acolo unde vrei tu…având în mână la masa de joc a vieții cei patru ași: încredere, voință, perseverență și o poftă nebună de a-ți trăi viața știind că ai dat tot ce aveai mai bun din tine!

 

 

Citește mai multe despre life coaching aici. 

Cunoști și alți colegi sau prieteni care ar dori să stea de vorbă cu un life coach? Dă SHARE  sau LIKE acestui articol.

Și nu uita: Keep smiling and live your life at your best!