Life Coachingul este pentru tine. Află de ce!

ETICHETE: ,

Pentru că până acum ai făcut ce vor alții și pentru alții. Acum vrei să faci ceva mai mult și PENTRU TINE. Și vrei să alegi TU ce crezi că ți se potrivește fără să-ți pună cineva că nu e cea mai bună opțiune. TU PENTRU TINE.

Life Coachingul este pentru tine.

  • Pentru că nu vrei să aștepți 5 ani ca să-ți fie mai bine (cunoști și tu clasica întrebare “Unde te vezi peste 5 ani?”) , ci vrei ca acest lucru să se întâmple de mâine.
  • Pentru că știu că te-ai săturat de predici și teorie (venite din partea “oamenilor de bine”) și vrei răspunsuri concrete: “Cum să fac să…?” (din partea unui specialist).
  • Pentru că nu vrei să te duci la psiholog să discuți “DE CE?”, ci vrei să afli “CUM?”
  • Pentru că vrei să-ți fie mai bine în viitor și nu vrei să-ți judece nimeni deciziile (“Dacă m-ai fi ascultat pe mine..pentru că eu așa am făcut și uite unde-am ajuns!”).
  • Pentru că știu că te grăbești. Pentru că știu că vrei să-ți rezolvi “problemele” cât mai repede (În capul listei de “to do” săptămânale ar trebui să figureze cel puțin 1h pentru “Să nu uit de mine și de visurile mele”).

Life Coachingul nu este terapie sau consiliere psihologică

Life coachingul este un proces de dezvoltare personală. Life coachingul nu este un serviciu medical și nici nu se substituie  activității de consiliere psihologică sau psihoterapie.

Ca să înțelegi mai bine, iată câteva diferențe între cele două procese:

1. Procesul terapeutic se concentrează pe trecut. Life coachingul pornește de la prezent și privește spre viitor. 

2. Clientul care apelează la terapie are nevoie de vindecare emoțională. Clientul care apelează la life coaching este emoțional sănătos. 

3. Terapia vizează înțelegerea problemelor și a emoțiilor. Life coachingul se concentrează pe obiective și acțiune, adică pe rezolvarea problemelor.

4. Terapia este un proces îndelungat. Life coachingul se desfășoară pe o perioadă limitată.

5. Pe parcursul derulării procesului terapeutic, terapeutul este expertul. În procesul de life coaching, clientul este expertul vieții sale. Și împreună cu life coach-ul colaborează pentru găsirea celor mai bune soluții.

6. Terapia abordează probleme precum anxietate, depresii, depășirea traumelor, relații distructive, comportamente adictive. Life coachingul te asistă în dezvoltarea personală și în îmbunătățirea vieții la nivel familial, relațional și profesional.

Dar ce este atunci Life Coachingul?

Life coachingul este o metodă modernă de dezvoltare personală care te ghidează în identificarea și atingerea obiectivelor personale. Este un demers care, pornind de la cum ești și ce ai azi, te ajută să devii ” a better you” și să obții ceea ce-ți dorești. Life coachingul este despre cum să-ți faci planuri de viață și apoi să-ți sufleci mânecile și să le pui în practică.

Life coachingul (dezvoltare personală) este o invitație adresată tuturor celor care până acum au muncit pe brânci și care sunt tot nemulțumiți de ceea ce-au realizat până acum, celor care i-au ajutat pe ceilalți și au uitat de ei înșiși. Adică pentru: tineri dornici să reușescă, pentru mămici și tătici care vor să fie cei mai tari părinți, pentru el și ea care vor să fie un “noi” care să se reinventeze mereu…(citește mai multe despre life coaching – servicii: carieră, dezvoltare personală, parenting, relații de cuplu, familie).

Life coachingul este pentru cei care vor să lase un pic lumea și să se uite spre ei, să se descopere, să se cunoască mai bine, să-și acorde lor timp și credit și să încerce să atingă stelele pe care credeau că nu le mai pot atinge…

Life Coachingul nu este doar atât

Life coachingul este sprijinul pe care-l primești atunci când te pui pe tine sub semnul întrebării, când te întrebi dacă poți face mai mult pentru tine, dacă îți poți împlini visurile și dacă viața de azi este cea pe care ți-ai dorit-o.

Life coachingul este drumul pe care-l alegi atunci când te afli în impas, când trebuie să decizi ce faci cu viața ta și nu prea știi ce și cum să faci. Și că orice ai decide, cineva – adică life coach-ul – te va încuraja și te va susține în realizarea planului tău.

click aici pentru a vedea cum se desfășoară o ședință de life coaching.

“Să nu uit de mine și de visurile mele!” De aceea Life Coachingul este pentru tine!

Pentru că este răspunsul la întrebările tale: Doar atât pot? Cum să fac să nu mai amân luarea acelor decizii care-mi pot înlesni drumul spre fericire? Oare îmi pot recâștiga controlul asupra propriei vieți și să iau acele hotărâri pe care le consider eu bune și nu ceilalți ? Pot oare îndrăzni să am din nou încredere în mine și în abilitățile mele?

Pentru că este cea mai accesibilă soluție atunci când te-ai săturat să ți se spună că nu poți, că nu meriți, că nu contezi. LIFE COACHINGUL TE ÎNCURAJEAZĂ SĂ VREI MAI MULT PENTRU TINE, SĂ VREI SĂ FII FERICIT. PENTRU CĂ TU MERIȚI. PENTRU CĂ TU CONTEZI.

Ai și tu uitat pe undeva, într-un sertar un vis pe care credeai că nu-l poți atinge? Găsește-l, prinde-ți în păr sau la butonieră un zâmbet încrezător și vino cu el la mine. 

Te aștept să discutăm în ședința gratuită despre cum putem găsi o soluție pentru a-l transforma în realitate.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să dai LIKE sau SHARE.