“Nimeni nu ne-a spus că atunci când apar copiii, nu vom mai avea timp și pentru noi ca și cuplu. Copiii ne-au transformat în colegi de cameră în loc de suflete-pereche.”
“Nu mai știm să vorbim frumos unii cu alții. În familia noastră toți suntem grăbiți și atunci când vorbim toate frazele noastre încep cu:<<Zi repede, mă grăbesc>> sau<<Îmi spui mai târziu, sunt în întârziere acum>>”
“Nu mai pot. Simt că nu mai am pic de putere. Când mă gândesc că mă duc acasă și că mă așteaptă haosul de cum intru pe ușă, îmi vine să fac ore suplimentare fără număr la serviciu.”
Bun venit în lumea reală a vieții de familie! Nu, nu e nimic în neregulă cu voi: multe cupluri își împart viața între facturi, copii, serviciu, copii de dus/adus de la școală, părinți în vârstă, copii de dus/adus la înot sau balet sau fotbal sau pian sau limba engleză, boli, spitale, medicamente, cumpărături și alte chestii d’ale casei, ațipitul în fața televizorului în timp ce soția calcă și își descarcă off-urile de peste zi, teme/joaca cu copiii, mașina care se strică înainte de concediu, certurile cu partenerul, somnul de câteva ore și acela întrerupt de copii…
S-a cam dus liniștea de la începutul relației și acum stresul e stăpân de la prima alarmă a dimineții până seara târziu când cădeți amândoi rupți de oboseală…și tot așa, zi de zi… Unele cupluri caută atunci ajutor: mamele, soacrele, bonele, vecinii, prietenii pot veni și prelua temporar o parte din treburile zilnice. Câteva ore, o zi, câteva zile vă simțiți cu bateriile un pic încărcate. Ajutorul primit poate fi soluția pentru reducerea stresului. Atât timp cât ajutorul există. Dar mamele, soacrele, bonele, vecinii, prietenii nu pot sta tot timpul cu voi. Vin și pleacă. Și după plecarea lor, haosul se reinstalează. Aveți nevoie de o soluție permanentă.
Și aici intervin eu: life coachingul vă poate ghida pentru a schimba ceva în viața voastră. Life coachingul asistă familiile în găsirea acelor resurse interioare care folosite adecvat pot face diferența între o viață de familie dinamică, dar fericită și una plină de frustrări.
Life coachingul vă poate ajuta să priviți viața și dintr-o altă perspectivă: poate că este nevoie de reîmpărțirea sarcinilor în cadrul familiei, poate că este nevoie de asumarea unor noi responsabilități sau renunțarea la altele, poate că aveți nevoie de învățarea unor metode noi de gestionare mai eficientă a timpului. Sau poate că aveți nevoie să vă amintiți că rolul de părinte nu trebuie să anuleze rolul de soț/soție/partener/parteneră.
În cadrul ședințelor de life coaching, se pot aborda situațiii de genul:
- lipsa comunicării sau comunicare deficitară între membrii familiei
- provocările unei căsnicii
- gestionarea corectă a vieții de familie vs carieră
- cât la sută părinte și cât la sută soț/soție
- împărțirea sarcinilor și a responsabilităților în cadrul familiei
- gestionarea finanțelor
- managementul stresului familial