TU ȘTII CE ÎNSEAMNĂ LIFE COACHING?

ETICHETE: ,

Life coaching…adică ce mai e și asta?

“Alo, buna ziua!…

“Sunteți doamna cu numerologia?”

“Știți, m-a pus mama să vă sun, dar eu nu prea știu ce faceți…”

“Da’ o să-mi spuneți să repet zilnic niște fraze d’alea pozitive că se rezolvă situația?”

Nop…îmi pare rău să vă dezamăgesc (sper că doar pe unii și aceia să fie cât mai puțini). Eu sunt doamna cu vorbele și zâmbetul care e musai, după cum scrie și pe cartea de vizită :-).

Doar atât?”     

Mda, doar atât. Ba nu, mai e ceva: mă pricep de minune să ascult. Și să ghidez. Să încurajez. Și să-i învăț pe alții să-și descopere putința de a face ceva mai mult pentru ei.

Un life coach este “acolo” …

“Știți, eu doar voiam să mă asculte și pe mine cineva, pentru că cel ce ar trebui să o facă nu este niciodată acolo…eu sunt casnică și el are senzația că eu nu trebuie să am alte probleme în afara copiilor, a casei…adică îmi ignoră toate trăirile mele ce nu au legătură cu familia. De aceea am venit la dvs: să mă asigur că le mai am și că sunt vie emoțional. Azi vreau doar să fiu ascultată…să vorbesc despre mine…să mă întrebe și pe mine cineva ce mai fac, ce mai simt, ce visuri mai am…pentru că știți, mi-e și teamă uneori să rămân singură… eu cu mine (dupa ce duc copiii la școală și după ce soțul a plecat la serviciu)…Mi-e teamă că aș putea să descopăr că sunt dezamăgită de mine…”

Life coaching înseamnă și ghidare

“Aș vrea să schimb ceva în viața mea, e prea monotonă, prea gri acum…și Doamne, dacă ați ști cât de mult îmi plac culorile în viața mea! Dar nu prea știu ce să fac…de unde să încep…spre ce culoare să mă îndrept.”

“Nu mai merge așa, gata…fac de 10 ani aceeași meserie și simt că nu mi-am descoperit încă vocația! Vreau să mă sprijiniți să-mi descopăr adevărata menire, acel ceva care să mă definească și să zic și eu în sfârșit: “o, da, ASTA e ceea ce vreau să fac cu adevarat în viață!”

Un life coach se ocupă și cu încurajatul

“Șeful meu mi-a propus să mă promoveze pe postul unui coleg care a plecat în străinătate. Colegul era foooarte bun. Eu nu știu dacă sunt la fel de bun, mi-e teamă să nu dezamăgesc. Nu știu daca voi putea face față acestei provocări…”

“Vreau să adopt un copil. Iubesc enorm copiii și cred că aș fi o mamă grozavă. Dar toți în jurul meu îmi spun că e o idee proastă, că nu știu la ce mă înham, ca ar trebui să renunț pentru că va dura mult timp și că nici nu e sigur să găsesc un bebeluș…dar eu vreau un copil, nu contează ce vârstă va avea…vreau să știu că putem împreună să încercăm să atingem stelele și să-i arăt că se poate…și să-i dăruiesc toată dragostea mea ca să poată să răzbată în viață cu capul ridicat. Numai că și mie îmi vine de multe ori să renunț…când toți ceilalți îmi spun acest lucru…”

Ședințele de life coaching te pot ajuta să afli lucruri noi și să-ți dezvolți abilitățile

“Vreau să fac o grămadă de lucruri. Numai că sunt foarte dezorganizat. Nu-mi ajunge timpul niciodată. Și la sfârșitul zilei mor de ciudă că a mai trecut o zi și m-am luat cu treburi mărunte și nu am reușit să fac ceva important.”

“Mi se spune că sunt un foarte bun șef, dar că sunt prea direct, ce e în gușă și-n căpușă. Și fără să vreau, se pare că jignesc oamenii prin felul meu de a fi. Vreau să învăț să fiu mai diplomat, mai asertiv…dar fără să fiu fals.”

Și uite de ce zâmbesc mai mereu: pentru că un life coach se ocupă și cu “încasatul” mulțumirilor

“V-am sunat să vă spun că deși au trecut doar două luni, mă simt foarte bine în noua funcție. Mi se potrivește perfect. Vă mulțumesc că m-ați încurajat și că ați văzut în mine ceea ce eu unul nu reușeam să văd.”

“Ura! Am reușit! Mi-a ieșit pe bune! Nici acum nu-mi vine să cred. Mi-am realizat visul! Mii de mulțumiri! Acum sunt EU cu adevărat!”

“Dacă aș fi știut mai din vreme că e nu nevoie decât de atât de puțin pentru a face lucrurile să meargă, poate nu aș mai fi amânat atât de mult. Oricum, e bine și acum. Vă datorez un nou început al vieții mele.”

Ce zici? Ți-e un pic mai clar acum ce înseamnă life coachingul văzut prin ochii unora ca tine care au îndrăznit să-și dorească mai mult pentru ei? Atunci mă bazez pe tine să le spui și altora 🙂

Citește mai multe despre life coaching aici. 

Cunoști și alți colegi sau prieteni care ar dori să stea de vorbă cu un life coach? Dă SHARE  sau LIKE acestui articol.

Și nu uita: Keep smiling and live your life at your best!